“Istorijsko potpisivanje sporazuma o železnici i auto-putu između Srbije i Kosova”

3
Foto: Profimedia

Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su danas u Minhenu sporazume koji treba da dovedu do obnavljanja železničke veze i izgradnje auto-puta Beograd-Priština, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Predsednik Vučić prisustvovao je danas u Minhenu potpisivanju izjave o namerama za uspostavljanje železničkog koridora Beograd-Priština i izjave o nameri za završetak izgradnje auto-puta Beograd-Priština”, navodi se na nalogu “buducnostsrbijeav”.

Kako se navodi, Vučić je posle potpisivanja rekao da je “to veoma važno zbog Srba koji žive u Gračanici, Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi”.

Izjave o namerama u ime Srbije potpisao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, u prisustvu Vučića, predsednika Kosova Hašima Tačija, specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričarda Grenela i američkog ambasadora u Beogradu Entonija Godfrija.

Ambasada SAD u Berlinu objavila je na Tviteru da je Grenel “otvorio Minhensku bezbednosnu konferenciju istorijskim potpisivanjem sporazuma o železnici i auto-putu između Srbije i Kosova, posle prošlomesečnog sporazuma o obnovi direktnih letova između Beograda i Prištine”.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Obezbedjivanje opstanka Srba na Kosovu i Metohiji je moguce samo ako taj deo teritorije ostane deo srpske drzave i na njoj bude Vojska Srbije. A ne da pravimo puteve i pruge, a tamo da proteruju, hapse i ubijaju srpski narod, ruše srpske crkve i spaljuju kuće, jer o bezbednosti navodno svih gradjana “brine” američki Bondstil i Kosovski korpus. I jedni i drugi su osvedočeni protivnici srpske drzave i nasi potvrdjeni neprijatelji.

  2. Ako ste nameračili da me informišete, onda lepo objavite tekst ili delove teksta o tom istoriskom dogadjaja, kao bih bio pravilno obavešten. Ovako, sa tim žurnalističko-pamfetskim stilom naslovnice, bacate me u bedak, pa noćas neću moći da zaspim brinući se da Vučić nešto ne zasere.

Comments are closed.