U blogu u kojem piše o „divljoj vožnju“ od njegovog prvog susreta sa „Game of Thrones“ i sa D. B. Vajsom i Dejvidom Beniofom do finala serije rekordnih rekorda, Džordž R.R. Martin pokušao je da odgovori na pitanje koliko se kraj HBO serije podudara sa onim koji je planirao za knjigu koja je inspirisala seriju. Martin je takođe insistirao na tome da će na kraju završiti dugo odlagane završne nastavke tih knjiga … samo ga ne pitajte kada će ih završiti.

„Pišem. Dolazi zima, rekao sam vam davno … i tako je. ‘Vetrovi zime’ veoma kasne, znam, znam, ali to će biti urađeno „, napisao je Martin. „Neću reći kada, pokušao sam to ranije, samo da bih vas sve i ispalio … ali ću završiti, a onda će doći ‘San o proleću’. Nekako“, prenosi The Wrap.

U međuvremenu, postavlja se pitanje završetka serije. Prvih pet sezona „Igre prestola“ bile su adaptacije Martinovih romana. Ali osnova za sezonu 5, „Ples sa zmajevima“, objavljena je 2011. godine, dok je prva sezona serije bila u toku, a Martin nije završio „Vetrovi zime“ pre početka sezone 6. Zbog toga, tokom poslednje tri sezone, serija je odredila sopstveni kurs.

Događaji u sezonama 6, 7 i 8 zasnivali su se na beleškama koje je Martin dao i koje su govorili o tome gde je nameravao da se stvari završe – što je, između ostalog, uključivalo i one koji bi na kraju završili vladajući Vesterosom. Ipak, mnogi fanovi su se zapitali da li će kraj romana ići u drugom smeru i, što je još važnije, poslužiti kao pravi zaključak „Igre prestola“.

Prema Martinu, očekujte da stvari budu iste i različite.

„Kako će se sve to završiti? Čujem ljude kako pitaju. Isti kraj kao i serija? Različit? Pa da. I ne. I da. I ne. I da. I ne. I da“, napisao je Martin.

U svom postu, Martin je rekao da će svakako biti razlike između televizije i književnosti.

„Očekujem da će ove poslednje dve moje knjige popuniti 3000 stranica rukopisa između njih pre nego što završim … i ako bude potrebno više stranica, poglavlja i scena, dodaću ih.“

Ali glavna stvar koju Martin želi da fanovi znaju je da pitanje, koja će verzija sadržati tačan kraj, nije stvarno važno.

„Knjiga ili šou, koji će biti ‘stvarni’ kraj? To je glupo pitanje. Koliko je dece Skarlet O’Hara imala?“, Rekao je, pozivajući se na junakinju još jednog romana, po kojem je snimljen film – „Prohujalo sa vihorom“.

„Šta kažete na ovo? Ja ću to napisati. Pročitajte. Onda svako može da se odluči i da se prepire na internetu.“

Komentar(1)

  1. Lela
    24. maja 2019. 07:22

    Skarlet je imala 3 dece iz 3 braka s tim da je trecw umrlo. Inace, mislim da je glupo praviti knjigu po seriji i da se ovaj cika pogubio u slavi i zato ne ume da nsstavi sa pisanjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.