Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić je Policijskoj upravi za grad Beograd „29. novembar“ predao pritužbu unutrašnjoj kontroli policije, kojom se traži da se ispita postupanje policije i njihova „brutalnost“ prilikom prošlonedeljne akcije „nelegalnog oduzimanja vozila i hapšenja člana tog udruženja“, preneo je N1.

Predstavnici Udruženja i kompanije CarGo Aleksandar Vučić i Vuk Guberinić su se, zajedno s članovima tog udruženja, okupili ispred Uprave policije za grad Beograd kako bi predali pritužbu.

Pritužba se odnosi na „nesavestan i nezakonit rad i postupanje pojedinih zaposlenih u policiji“ tokom prošlonedeljne akcije „nelegalnog oduzimanja vozila i hapšenja osam članova CarGo-a“.

„Zajednički podnosimo pritužbu u ime 750.000 članova Udruženja zbog nesavesnog, nezakonitog i neprimerenog rada i postupanja pojedinih zaposlenih u Policijskoj upravi, Brigadi, Interventnoj jedinci 92, ali i u crvenim duksevima i s kačketima koji su iz prikrajka izdavali batinaške naredbe“, rekao je predsednik Udruženja Aleksandar Vučić.

On je pozvao Unutrašnju kontrolu da reaguje kako bi građani povratili poverenje u policiju.

„Nisu krivi časni policajci, već nečasni nalogodavci. Svaki častan vojnik i policajac mora da odbije nezakonito naređenje“, rekao je Vučić.

Svi članovi udruženja koji su se okupili ispred zgrade policije nosili su simbolično crvene kačkete, a kako je Vučić naveo, okupili su se „bez blokiranja saobraćaja i maltretiranja građana“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.