Ispred Pinka venac sa fotografijom Olivera Ivanovića

0
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Lideri Saveza za Srbiju su nešto pre 18 sati došli ispred zgrade Televizije Pink, gde su položili venac sa fotografijom jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića i porukom “Saznaćemo ko te je nanišanio spotom na Pinku. Obećavamo”.

Okupljeni lideri nisu davali izjave za medije.

Nakon što su predstavnici SzS otišli, sa zvučnika ispred Pinka puštena je muzika, a najavljene protestne šetnje do zgrade Pinka večeras neće biti, a organizatori još uvek nisu saopštili kuda će se kretati kolona.

Organizatori protesta “1 od 5 miliona” u Beogradu najavljivali su prethodnih dana da će današnja šetnja završiti ispred zgrade RTV Pink, koju demonstranti nazivaju propagandnom mašinom vlasti.

Iz vlasti su najavljivali da će policija morati da reaguje ukoliko dođe do nasilja, a vlasnik TV PInka Željko Mitrović pripremao je i “odbor” za doček demonstranata.

Ispred zgrade TV Pinka od juče su postavljeni zvučnici. Danas su na tu zgradu postavljeni i transparenti: “Stop nasilju, samo ljubav”, “Nikad više Goca Uzelac”, “Boško, Gocu ti nećemo oprostiti” i “Điki, vrati pare”.