“Ispada da je štrajk bio zbog hiljadu do dve hiljade dinara…”: Postignut dogovor radnika Pošte i Vlade Srbije, ali izgleda da je deo radnika i dalje nezadovoljan…

1
Profimedia

Predstavnici radnika Pošte i Vlade Srbije postigli su dogovor u četvrtak kasno uveče kojim bi trebalo da se prekine štrajk, a biće povučene kazne i niko od radnika neće biti suspendovan, objavili su jutros mediji.

Prema pisanju N1, to je posle sastanka rekao jedan od radnika Vlada Đokić. Pregovorima sa nezadovoljnim  radnicima prvi put je prisustvovala i v.d. direktorka Pošte Mira Petrović.

Što se povećanja plata tiče, o tome će se tek izjasniti, kazao je Đokić.  

Pozivajući se na sajt radnik.rs, N1 prenosi da će radnici sa najmanjim primanjima dobiti najveće povećanje.  

Posle ove vesti objavljeno je ida je deo radnika Pošte Srbije nezadovoljan postignutim dogovorom. To je za N1 rekao radnik Stefan Mitrović. On je kolege optužio da su dogovor postigli “ispod žita”, a da se u javnosti stvara utisak da je “do obustave rada došlo zbog jedne do dve hiljade dinara”.

“Radnici koji su sinoć prisustvovali pregovorima pristali su na određena povećanja zarada, čime je izigrana većina radnika koji su učestvovali u obustavi rada ne samo zbog malih primanja, nego i zbog stanja u preduzeću”, rekao je Mitrović.

On je dodao da se posle postignutog dogovora ništa neće promeniti i da rukovodstvo preduzeća “ostaje u svojim foteljama”.

Mitrović je zamerio predstavnicima radnika što sa predlogom nisu izašli pred kolege, pa da se oni izjasne da li prihvataju predlog ili ne.

Radnici Pošte su devet dana protestovali zahtevajući plate u rangu republičkog proseka. Kao odgovor na to, stotine njih je suspendovano širom Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Krajnje je vreme da ljudi počnu da masovno napuštaju „sindikate“ čiji rukovodioci u njihovo ime, za dobijenu apanažu, potpisuju takve „dogovore“ koje je sastavila vlada. Da radim u pošti to bih prvo uradio. Jer dok postoje lažni sindikati, oni koji će se stvarno boriti za radnička prava ne mogu da isplivaju. Tačka.

Comments are closed.