Islamska zajednica u Srbiji potvrdila da je srušila berbernicu u Novom Pazaru

1
Profimedia

 Gradski odbor Islamske zajednice Novog Pazara potvrdio je danas da je tokom noći porušilo berbernicu Ramiza Dugopoljca u Prvomajskoj ulici.

“Nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu uklonila je gradjevinska služba Islamske zajednice”, navedeno je u informaciji Islamske zajedinice u Srbiji (IZuS) dostavljenoj medijima.

IZuS je dostavila i posedovni list u kojem se navodi da je ona zvanični “držalac” i da su “tvrdnje korisnika tog objekta o navodnom vlasništvu nad ovim vakufom neistinite, sa ciljem pokušaja otimanja vakufske imovine”.

U zvaničnoj bazi nepokretnosti se kao vlasnik navodi IZ, dok je kao vlasnik objekta na parceli uknjižen Ramiz Dugopoljac.

On je za Sto plus radio danas potvrdio da je objekat u vlasništvu porodice od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac i da se sada vodi na njega.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Колико ће још да се чека на одговор надлежног министарства ? Да ли у овој земљи постоје надлежне државне службе да обаве рушење, или то могу да раде и верске заједнице уместо њих ? О чему се овде ради ?

Comments are closed.