“Iskrenuo sam levi zglob. Bolelo je kad skačem sa obe noge…”: Jokić otkrio tajnu “Sombor šafla”

0
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je definitivno najbolji košarkaš na svetu ove sezone.

I to nikome, pa nia američkom ESPN-u, ne može da promakne.

A glavni kandidat za MVP nagradu u NBA ligi o tome uopšte ne razmišlja. I ne, nije to kurtoazija, jer nije neobično da u NBA ligi onaj ko misli da treba da bude MVP to glasno i kaže. Kao što je nedavno, baš pre neki dan, rekao Džoel Embid iz Filadelfije.

“Nikad ne razmišljam o tome. Nisam ovde da bih bio MVP, uvek sam mislio da je neko bolji od mene. Hoću da se takmičim, da ga pobedim i sa tim pristupom uvek ću biti nepovlašćen”, rekao je Jokić u razgovoru sa Rejčel Nikols sa ESPN-a.

Jokić fascinira svojima dodavanjima, a Rejčel Nikols je izvore Jokićevih asistencija pronašla u odrastanju u Srbiji igranju drugih sportova, poput fiudbala i vaterpola (posebno vaterpola – za ona dodavanja jednom rukom).

“U odrastanju sam igrao različite sportove i danas volim da igram različita sportove, fudbal, vaterpolo, odbojku… To mi pomaže da vidim sport iz nekog drugog ugla. Ali pre svega uživam u sportu”, rekao je Jokić.

Rejčel je zanimalo i kako je došlo do čuvenog šuta “Sombor šafl”, i podsetila koliko je muka zadavao Drejmondu Grinu iz Golden stejta koji se nedavno žalio kako je nemoguće braniti taj šut. A sve je bilo posledica jedne povrede.

“Iskrenuo sam levi zglob i onda sam šutirao na treninzima uvis. Bolelo je da skačem sa obe noge, počeo sam samo sa desne i lopta je ulazila. Tad sam pomislio da bih to mogao da koristim”, objasnio je on.