“Išao sam bezbroj puta na utakmice kada su me i privodili ali od izbijanja sukoba nisam bio nijednom na teritoriji avnojevske Hrvatske sve do kraja 1994.”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da od izbijanja sukoba u bivšoj Jugoslaviji pa do kraja 1994. godine, nijednom nije bio na teritoriji “avnojevske Hrvatske”.

Reagujući na tvrdnje navodnih svedoka, objavljene u hrvatskim medijima, da je 1991. u Petrinji “pretio” lokalnim Hrvatima i “mučio” ih, Vučić je kazao da nikad nije bio u tom gradu.

“Kao dečak sam išao u Hrvatsku na letovanje, išao sam bezbroj puta na utakmice kada su me i privodili ali od izbijanja sukoba nisam bio nijednom na teritoriji avnojevske Hrvatske sve do kraja 1994. kada sam kao funkcioner Srpske radikalne stranke bio u kampanji po Republici Srpskoj Krajini ili Hrvatskoj, kako ko na to gleda”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Rekao je da je nije imao veze sa ratovima u bivšoj Jugoslaviji jer je tek u drugoj polovini 1993. postao funkcioner SRS.

“Sve je to nevažno, naučio sam na njihove budalaštine. Njima posebno ne odgovaram, njima odgovara neki zlikovac a ne neko kom su ubili dedu”, kazao je predsednik Srbije i dodao da će detaljnije o napadima iz Hrvatske govoriti sutra na jednoj televiziji.

Upitan za stav bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da ipak ne dodje u Beograd u zvaničnu posetu, Vučić je kazao da je uvek spreman za razgovore “u Beogradu, Sarajevu, na svakom drugom mestu”.

“Uvek sam spreman za razgovore, nije važno gde. Istu ću želju za mirom i stabilnosti imati u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu. Forma me nikad nije interesovala. Učestvovaćemo u razgovorima kad god i gde god požele jer kad nema razgovora uvek ima problema”, ocenio je Vučić.

Odbacio je tvrdnje da njegov stariji sin Danilo poseduje skupoceni automobil “leksus” kojim je navodno došao u Požegu na fudbalsku utakmicu.

“Danilo nema nikakav ‘leksus’, nije čak ni stigao tim autom već službenom škodom’ kao štićeno lice. Njegov greh je u tome što nije napravio ništa loše pa su morali da izmisle besmislene detalje. Nema apartmane u Londonu od tri miliona evra već radi u jednoj vinoteci u Beogradu”, dodao je Vučić.