“Nisam znao ko su oštećena lica sve do saslušanja. Tamo sam saznao ko su devojke i da je jedna od njih ćerka mog ličnog prijatelja i poslovnog saradnika. To je nespojivo po našem Kodeksu o etici advokata”: Jolović o otkazivanju punomoćja Miki Aleksiću…

0
Printscreen/YouTube/Korak 21

Advokat Nemanja Jolović otkazao je punomoćje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, koga je nekoliko devojaka, među kojima i glumica Milena Radulović, optužilo za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Jolović je rekao da je “stvar lične prirode”, odnosno, da “nije znao ko su oštećene devojke, sve dok nije došao na saslušanje”.

“Znate kako, ja nisam znao ko su oštećena lica, dok nisam došao na saslušanje. Tamo sam saznao ko su pomenute devojke i, između ostalog, saznao sam da je jedna od njih ćerka mog ličnog prijatelja i poslovnog saradnika. To je nespojivo po našem Kodeksu o etici advokata”, rekao je Jolović, a prenosi portal Nova.rs.

On je istakao i da bi krajem nedelje trebalo da bude saslušanje pomenutih devojaka.

Podsetimo, osumnjičeni Aleksić se tereti za izvršenje osam krivičnih dela Silovanja iz člana 178 Krivičnog zakona i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje u periodu od 2008. do 2020. godine, na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna. Prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je na jučerašnjem saslušanju negirao krivicu i njemu je određen pritvor do 30 dana.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!