Broj novozaraženih koronavirusom u Iranu u poslednja 24 časa je najviši u poslednja dva meseca, javile su danas iranske vlasti i upozorile da se situacija sa pandemijom pogoršava u nekim regionima.

Portparol ministarstva zdravlja Kjanuš Dahanpur rekao je na svojoj dnevnoj televizijskoj konferenciji za medije da je registrovano 2.819 novozaraženih u jednom danu čime se ukupan broj slučajeva popeo na 146.668 od objave prvih zaraženih sredinom februara.

Portparol je rekao da je 50 ljudi preminulo u poslednja 24 časa, čime se ukupan broj umrlih podigao na 7.677.

Broj novozaraženih gotovo konstantno raste od 2. maja, kada su iranske vlasti objavile da je dostignut najniži nivo zaraženih u dva meseca, međutim zemlja nije imala tako visok dnevni broj inficiranih od početka aprila.

Iran je sredinom aprila počeo da ublažava restriktivne mere uvedene radi zaustavljanja širenja epidemije. Ove nedelje dozvoljeno je otvaranje restorana za javnost.

Južna provincija Kuzestan je i dalje označena kao crvena zona, što je najviši nivo rizika prema kodeksu boja koji su uspostavile vlasti.

U kritičnoj situaciji su i provincije Korasan-e-Razavi, Zapadni i Istočni Azerbejdžan, Lorestan, Kurdistan, Kermanšah, Hormozgan i Mazandaran, dodao je portparol.

Neki strani stručnjaci kao i više iranskih zvaničnika smatra da su cifre koje daje vlada dosta niže od realnih.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.