Iran bombardovao američke položaje u Iraku: Akcija “Mučenik Sulejmani” i američki prst na okidaču…

0
Foto: Profimedia

Devet raketa palo je u noći između utorka i srede na vazdušnu bazu Ain al Assad u kojoj su smešteni američki vojnici na zapadu Iraka, rekao je za Franc Pres sigurnosni izvor, a iranska televizija je objavila da je u pitanju odgovor na ubistvo generala Sulejmanija.

Iranski Čuvari revolucije “potvrđuju da su bazu u Iraku pogodili s desetak raketa” i najavljuju “još snažniji odgovor” u slučaju američkog kontranapada.

Islamska revolucionarna garda je objavila da je više projektila lansirano prema iračkoj vazdušnoj bazi Ain-Asad, u kojoj su stacionarne američke trupe. Reč je o osvetničkoj operaciji za ubistvo generala Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija. Akcija se zove ‘Mučenik Sulejmani’, a rakete je lansirala vazdušna divizija Revolucionarne garde, objavljeno je na iranskoj državnoj televiziji

“Obavešteni smo o informacijama u vezi s napadima na američke objekte u Iraku. Predsednik je obavešten, pomno prati situaciju i dogovara se sa svojim timom za nacionalnu sigurnost”, rekla je glasnogovornica Bele kuće.

Napad na američke trupe, koji verovatno još uvek traje, dogodio se u području iz kojeg je američka vojska počela da povlači svoje pripadnike.