Poslodavci bi mogli da poprave efikasnost na poslu tako što će povećati temperaturu na radnom mestu, pokazalo je istraživanje Univerziteta Južna Kalifornija.

To bi posebno moglo da utiče na žene, za koje se pokazalo da su efikasnije kada rade u toplijim kancelarijama. Kod muškaraca nije se toliko izrazito pokazalo da visina temperature u kancelarijama utiče na njihovu produktivnost na poslu.

Istraživanje je, takođe, pokazalo da su žene bile uspešnije u verbalnim i matematičkim zadacimama kada su kancelarije bile toplije. Kod muškaraca se obavljanje istih zadataka popravilo na nižim temperaturama, ali kod njih je veza temperature u kancelarijama i efikasnosti bila manje izražena nego kod žena.

Naučnici su utvrdili da postoji veza između temperature u kancelarijama i uspeha na matematičkim i verbalnim testovima dok temperatura u kancelariji nije imala nikakve efekte na kognitivne funkcije kako kod žena tako i kod muškaraca.

„Od ranije je poznato da žene vole toplije radne prostore nego muškaraci, ali do sada se verovalo da se radi o ličnim preferencijama“, kaže Tom Čang sa Univerziteta. prenosi N1.

Istraživanje je pokazalo da su žene najproduktivnije u kancelarijama u kojima je temperatura između 21 i 26 stepeni, dok su muškarci produktivniji u kancelarijama u kojima je temperatura ispod 21 stepen Celzijusovih.

Po tom istraživanju, optimalna temperatura u kancelarijama bi bila oko 24 stepena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.