Investicija u Galeniku – početak razvoja uspešne ekonomske saradnje Brazila i Srbije

    0

    Ambasador Brazila u Srbiji razgovarao sa predstavnicima kompanije Galenika a.d. Beograd, koja je u vlasništvu brazilske NG Grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u Latinskoj Americi

    Ambasador Brazila u Srbiji, njegova ekselencija Eduardo Boteljo Barboza, posetio je juče farmaceutsku kompaniju Galenika a.d. Beograd i razgovarao sa menadžmentom kompanije gde je predstavio svoje viđenje budućih odnosa Brazila i Srbije na polju ekonomske saradnje. ’’Investicija u Galeniku predstavlja prvu veliku investiciju neke brazilske firme u Srbiji. Cilj nam je da ne bude i poslednja. Srbija je zemlja koja ima investicioni potencijal, i jedan od glavnih ciljeva ambasade Brazila je da pomogne u povezivanju privrednika obe zemlje u narednom periodu’’, rekao je ambasador Barboza.

    Tokom posete, menadžment Galenike upoznao je ambasadora sa najnovijim poslovnim uspesima koji su rezultat ulaganja novih vlasnika kompanije: ’’Pored povećanja tržišnog udela u Srbiji, Galenika beleži i rast prodaje u regionu, i planiramo dalju ekspanziju na nova tržišta na globalnoj mapi. Dodatno, značajna sredstva uložena su u digitalizaciju poslovanja kao i u remont postojeće i investiranje u novu opremu. Dosadašnje investicije predstavljaju tek početak na našem odlučnom putu napred, rešeni da Galenika opet postane lider u regionu.’’, istakao je Rikardo Vian Markes, izvršni direktor za operativno poslovanje Galenike.