Institut za ortopediju opet u kovid-sistemu, stigla pomoć od Mozzarta

Direktor „Banjice“ Zoran Baščarević: Donacija kreveta za intenzivnu negu sada nam je još značajnija, a veliko hvala i na tehničkoj opremi za bolničke sobe

0
Fotografije: Mozzart

Isti dan kada je Institut za ortopediju „Banjica“ po treći put pretvoren u kovid-bolnicu, kompanija Mozzart je odmah reagovala i poslala novu donaciju u ovu ustanovu. Posle kreveta za intenzivnu negu, stigla je i tehnička oprema za bolničke sobe, kako bi se pacijentima omogućio barem malo prijatni boravak u ovom teškom trenutku.

Kapaciteti u beogradskim bolnicama su na izmaku i prethodnih dana su se pacijenti zaraženi korona virusom slali u druge gradove, pa je Banjica ponovo morala da bude prebačena na kovid-režim rada. To je veliki problem za zdravstveni sistem, jer cela ortopedija u Srbiji staje.

– Izvanredni kreveti koje nam je kompanija Mozzart uručila stigli su u pravom trenutku. Ta donacija za nas je sada još značajnija, jer nam intenzivna nega opet prima obolele od korona virusa.  Veliko hvala i na 30 televizora, koji će povećati udobnost pacijenata tokom lečenja, da im boravak u bolnici ne padne toliko teško i da se više osećaju kao kod kuće – rekao je direktor „Banjice“ Zoran Baščarević.

Donacije novčanih sredstava, respiratora i druge najsavremenije bolničke oprema, kreveta za intenzivnu negu, paketa voća za lekare… Kompanija Mozzart od početka epidemije korona virusa kroz brojne akcije pomaže državi da uslovi u zdravstvenim ustanovama širom zemlje budu još bolji, a do sada je izdvojila više od 700.000 evra.

– Kapaciteti u bolnicama su skoro puni,  a trudimo se da brzo reagujemo i doniramo sredstva ili opremu tamo gde je najpotrebnije. U ovom teškom trenutku za celu zemlju, veoma je bitno da zdravstveni radnici i pacijenti osete podršku zajednice, zato nastavljamo sa humanitarnim aktivnostima iz nedelje u nedelju – poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.