“Insistiramo na poštovanju postojećih mera, privreda mora da radi…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da u gradu ne postoji poseban plan za sprovođenja mera koji se razlikuje od onoga što se dešava u čitavoj državi.

“Grad sprovodi mere koje donosi Krizni štab. Insistiramo na tome da se promene zakonski propisi i tokom ove nedelje će u skupštini biti zakon koji će omogućiti da veći broj izvršilaca kontroliše poštovanje mera”, rekao je Vesić, a prenosi RTS.

On je podsetio da po sadašnjem zakonu to mogu da rade samo sanitarni inspektori Ministarstva zdravlja kojih je samo 140 u celoj Srbiji.

“Insistiramo u Beogradu da se prvo ispoštuju postojeće mere, pa tek onda da se razmišlja o novim”, rekao je Vesić.

Istakao je da oni koji organizuju žurke i proslave mogu da odgovaraju i krivično jer nisu odgovorna deca koja dođu na njih već oni koji to organizuju i reklamiraju. Takođe je dodao i da u Beogradu neće biti skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata.

“Moramo da naučimo da živimo sa ovakvom situacijom. Sada već osam meseci imamo iskustva sa virusom i privreda mora da radi”, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je poslednjih dana u Beogradu popunjeno 50 odsto hotela jer su turisti polako počeli da se vraćaju.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500