Inicijativa žena: Vučić ženama poručio da nisu sposobne za određene poslove

0
Foto: Tanjug

Inicijativa žena Srbije zahteva od predsednika Aleksandra Vučića da prestane sa podelom građana po polu i opredeljenju bilo koje vrste kao i da stavlja građane na različite strane pokušavajući da izazove mržnju i nasilje.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da ubuduće ispred zgrade predsedništva neće biti obezbeđenje već samo devojke iz vojne policije, Inicijativa žena Srbije saopštila je da je “po ko zna koji put poslao poruku svim ženama u Srbiji da nisu sposobne za određene poslove”.

Inicijativa je ocenila i da je Vučić time ženama poručio da se zna koja je njihova uloga, da se ne mešaju u “muške poslove”, jer “valjda” žene pripadnice vojne policije nisu sposobne same da obavljaju svoje zadatke, pa će morati neko da im priskoči u pomoć, prenosi N1.

Pri tome je one koji su protestovali i “napali obezbeđenje” okarakterisao kao nekoga ko ne može da ponudi ništa drugo osim nasilja i mržnje, kaže se u saopštenju.

I Aleksandru Vučiću, nije problem da nekoga, koga smatra nesposobnim da se odbrani i radi svoj posao, pošalje ispred “mrzitelja i rušitelja”, da posluži kao topovsko meso.

Nije to prvi, a nažalost ni poslednji put, da Aleksandar Vučić pokaže koliko poštuje građanke Srbije, navedeno je u saopštenju Inicijative za ženska prava.