U poslednja 24 sata, u Srbiji je na koronavirus testirano 15.765 osoba, njih 4.932 je pozitivno, dok je od posledica kovid-19 preminulo 49 osoba. Procenat pozitivnosti, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, iznosi 31,28 odsto, ali u jednoj kategoriji, iz dana u dan, obaraju se negativni rekordi.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 334 pacijenta, što je najviše do sada od početka epidemije.

U Srbiji je prvi pacijent koji je oboleo od koronavirusa na respirator priključen 12. marta, šest dana od kako je u zemlji registrovan prvi slučaj kovid-19 infekcije. Od ttog 12. marta, broj pacijenata na respiratorima nije opadao, već je stagnirao ili rastao sve do 12. aprila, kada je, tada rekordnih, 146 pacijenata bilo na respiratoru.

Početkom juna, broj lica na respiratorima širom zemlje ponovo počinje da raste. Negativni rekord iz aprila, oboren je 13. jula, u jeku drugog talasa pandemije koronavirusa u Srbiji, a broj pacijenata čije stanje je zahtevalo i priključivanje na respiratore je rastao do 22. jula i novog rekorda – 205 pacijenata na respiratoru.

Brojevi od tada, usled mera ograničenja, ponovo počinju da opadaju, a novi talas rasta broja pacijenata na respiratorima počinje krajem oktobra.

Primetan skok je zabeležn od 7. do 8. novembra kada je broj pacijenata na respiratorima porastao sa 77 na 106. Od tada, zaključno sa današnjim danaom, broj pacijenata na respiratoru se uvećao 4,33 puta. Za ukupno 37 dana.

Prethodni rekord iz jula je oboren 21. novembra. Od tada, u razmaku od 23 dana, negativni rekord oboren je još 14 puta.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.