(INFOGRAFIKA) Mnogo više zaraženih nego što su bile najgore prognoze: Blizu 5.000 pozitivnih i najviše preminulih u jednom danu

0
Foto: Profimedia

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 17.645 osoba, njih 4.994 bilo je pozitivno, dok je preminulo 24 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalazi se 179 pacijenata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obelodanio je danas da je u Beogradu za 24 časa obavljeno rekordnih skoro 5.600 pregleda u bolnicama i kovid ambulantama, a da se očekuje da narednih dana ova brojka bude još veća.

Nove mere koje je donela Vlade Srbije da svi objekti uslužnih delatnosti, osim apoteka, benzinskih pumpi i restorana koji imaju dostavu, moraju da budu zatvoreni u 21 čas stupaju na snagu večeras.

Ove mere trajaće do 1. decembra, a ako se epidemiololška situacija do tada ne smiri, prete nove, još drastičnije mere.

Kako je naglasila premijerka Srbije Ana Brnabić, skraćenje radnog vremena oročeno je na dve nedelje pa će se posle tog perioda evaluirati rezultati postignuti ovom odredbom.

Ukoliko broj zaraženih počne da opada, mere će biti ukinute, a ako broj zaraženih nastavi da raste – mere mogu biti i pooštrene.

Doktor Branislav Tiodorović rekao je da će se efekti ovakvih mera videti za 7 do 10 dana.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500