U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 17.093 osoba, njih 6.224 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 55 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 253 pacijenta.

Procenat pozitivnosti, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, iznosi 34,76 odsto.

Kada je reč o gradovima, najveći broj novozaraženih i dalje je u Beogradu – 1.503 pozitivnih slučajeva u poslednja 24 sata, prenosi Blic.

Zatim sledi Novi Sad sa 534 novoobolela. U Kragujevcu je zabeleženo 278 zaraženih. Niš je na četvrtom mestu sa 223 pozitivnih, a Kraljevo na petom mestu sa 222 obolelih.

U Zrenjaninu je u poslednja 24 sata registrovano 129 zaraženih, a u Pančevu i Subotici 113. Valjevo broji 107, a Užice jednog manje zaraženog, tačnije njih 106.

U Sremskoj Mitrovici je registrovano 101 slučaj koronavirus u poslednjih 24 sata.

Manje od 100 zaraženih broji Čačak – 96, zatim Smederevo 91, Kikinda 89, Vranje 70.

Ostali gradovi imaju manje od 70 novozaraženih.

Završen sastanak Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa koronavirusom, završena je nešto posle 13 časova, a oko 15 časova zasedanje je završio i medicinski deo Štaba, koji je nastavio rad kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi, prenosi Blic.

Zvaničnih novih mera, tako, danas nema, a nije bilo ni zvaničnog obraćanja medijima.

Dr Gojković: Pik po broju novozaraženih ove nedelje, zaraženo oko 2.500 medicinskih radnika

Sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković izjavio je da veruje da bi ova nedelja mogla da bude pik u kojem bi se beležio najveći broj novozaraženih koronavirusom i da bi potom brojevi počeli da padaju.

Gojković je za RTS rekao da zdravstvo ima dovoljno infrastrukturne opreme, lične zaštite opreme, ali ono što je jasno jeste da se ne mogu beskonačno otvarati kapaciteti za intenzivnu terapiju.

U ovom trenutku pacijenti koji se primaju zahtevaju poluintenzivnu i intenzivno lečenje, istakao je on i naglasio i da je oboleo veliki broj zdravstvenih radnika, oko 2.500 na nivou Srbije.

Gojković je apelovao na građane da primenjuju preventivne mere, obustave kontakte, nose maske, jer sada nema nikoga da ne poznaje nekoga ko se razboleo, izvukao jedva živu glavu.

Vučićeve prognoze…

“Ako budemo morali da zatvaramo, a očigledno je da se bližimo tome, gledaćemo da pomognemo ljudima u turizmu i ugostiteljestvu. Videćemo da li će to biti još jedan minimalac”, rekao je Vučić .

“Uvek se nešto uštedi, i nešto je ostavljeno za crne dane. Ljudi treba da budu zadovoljni zbog toga”, dodao je on.

On je istakao da nam sledi jedna od najtežih sedmica po pitanju koronavirusa.

“Današnji brojevi su lošiji nego prošle nedelje, ono što sam video u prvim satima. Sigurno sledi jedna od najtežih sedmica, ali borićemo se i verujem da ćemo se izboriti zajedno”, rekao je Vučić, a prenosi RTS.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-463-od-20-novembra/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-velike-biografije-12-knjiga-za-neverovatnih-999-dinara-snizeno-sa-4-788/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.