(INFOGRAFIKA) Koronavirus u Srbiji: Više od 4.500 zaraženih, sutra sednica Kriznog štaba, nastavak imunizacije građana…

0
Foto: Profimedia

Na konsultacijama premijerke i medicinskog dela Кriznog štaba, juče nije doneta odluka da li će mere biti pooštrene. Mediji su pisali da će se sve saznati danas, ali je onda objavljeno da sastanka Kriznog štaba neće biti.

Ubrzo smo dobili i odgovor kada će sednice biti.

Brojke

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 15.265 osoba, od kojih je pozitivno 4.634.

Potvrđeno je da je preminuli 28 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom zemlje je 219 pacijenata.

Sednica Kriznog štaba sutra u 08 časova: Očekuje se odluka o pooštravanju mera

“Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana sutra u osam sati ujutru”, prenosi RTS, pozivajući se na izvore agencija Tanjug u Vladi Srbije.

Očekuje se da će na sednici biti doneta odluka o oštrijim merama za borbu protiv koronavirusa.

Premijerka Ana Brnabić prethodno je najavila da će sutra biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, a da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim novima merama protiv kovid-19.

Epidemiolog Predrag Кon izjavio je da je na konsultacijama medicinskog dela Кriznog štaba s premijerkom Anom Brnabić juče struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštrene.

I Brnabićeva je juče izjavila da će imati sastanak sa medicinskim delom Кriznog štaba i istakla da će mere protiv koronavirusa morati da budu pooštrene.

Najavila je da danas stižu dodatne količine “Fajzerove” vakcine, a tokom nedelje i nove zalihe vakcine “sputnjik V”.

Takođe, premijerka je objavila da je u Srbiji obavljeno više od dva miliona vakcinacija.

Brojke

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 4.479 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalazi 207 osoba.

Prema poslednjem preseku, još 25 pacijenata je preminulo od kovida 19. Кoronavirus je registrovan kod još 4.226 osoba, od 12.149 testiranih.

Imunizacija

Imunizacija u Srbiji u odnosu na druge zemlje teče odlično, ali u odnosu na potrebe – nedovoljno, i zato treba ubrzati tempo, rekao je za imunolog Dušan Popadić.

Vakcinacija građana koji nisu dobili poziv preko e-Uprave, a prethodno su se prijavili za imunizaciju, od danas pa do daljeg obavlja se na Novosadskom sajmu, Hala 1, svakog dana od osam do 18:00 časova, saopšteno je iz Doma zdravlja u Novom Sadu.

Vikend je protekao s manje intervencija i prekršaja u vezi sa kršenjem mera za sprečavanje širenja koronavirusa u odnosu na ostale vikende u prethodna dva meseca, kažu u Кomunalnoj miliciji, koja je obavila kontrolu u više od 400 lokala.