(INFOGRAFIKA) Koronavirus u Srbiji: Manje od 100 zaraženih, sve više gradova prešlo 50 odsto vakcinisanih, lakše putovanje u Austriju…

0

Brojke

U poslednja 24 sata registrovano je 80 novih slučajeva koronavirusa, dok je na kovid-19 testirano ukupno 8.352 građana.

Potvrđeno je da je preminulo 6 osoba.

Prema poslednjim podacima, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 16 pacijenata.

Procenat pozitivnosti, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, iznosi 0,95 odsto.

Bez promena u broju zaraženih koronavirusom u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji koronavirus je potvrđen kod tri korisnika, dok zaraženih među zaposlenima nema, saopšteno je danas.

U odnosu na podatke Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od srede, nije bilo promena u broju zaraženih.

Od početka epidemije u Srbiji, ukupno je izlečeno 5.952 korisnika ustanova socijalne zaštite i 3.099 zaposlenih u tim ustanovama.

Vakcinacija

Mihailo Jovanović, direktor Кancelarije za elektronsku upravu rekao je juče da je oko 20 gradova prešlo broj od 50 odsto vakcinisanih, a da se u sedam lokalnih samouprava vakcinisalo manje od 30 procenata građana.

Putovanje

Austrija je Srbiju uvrstila u bezbedne zemlje u vezi s pandemijom koronavirusa, što će omogućiti lakše putovanje srpskim državljanima u tu zemlju. Građani Srbije od danas mogu bez ikakvih ograničenja da uđu i u Holandiju.