Infektolog šokiran koncertom “Crvene jabuke: “To je pitanje za Kona i ove iz Kriznog štaba. Moj mozak to ne može da shvati i prihvati”

5
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

“To je za Riplija, za ‘verovali ili ne’. Ne mogu da prihvatim da je to istina. U ovoj situaciji da neko tako nešto uradi i da dobije dozvolu, to je medicinski potpuno nepojmljivo, neprihvatljivo i pogrešno. Platićemo debelu cenu zbog toga, moj mozak to ne može da shvati i prihvati”, šokiran je infektolog Dragan Delić zbog održavanje koncerta “Crvene jabuke” u “Kombank dvorani” čiji snimci se dele društvenim mrežama uz negativne komentare i nevericu da je koncert održan iako sada dnevno imamo više od 4.000 zaraženih.

“Ne mogu da verujem”, kaže on i ocenjuje da je to nepojmljivo i neprihvatljivo. On je tražio da se o svemu izjasne i progovore lekari iz Kriznog štaba.

Doktoru Deliću sve to deluje toliko nerealno da je čak i posumnjao u verodostojnost svih snimaka i objava koje su se pojavile na društvenim mrežama, piše Nova.rs

Na pitanje da li ćemo “debelu cenu” platiti čak iako su poštovane sve mere na koncertu, Delić poručuje da je to pitanje za epidemiologe iz Kriznog štaba i da oni treba da razmotre takve situacije.

“To je pitanje za Kona i ove iz Kriznog štaba. Moraju da progovore. Ovo je situacija i vreme kada njihov glas mora da se čuje. Kada će ako ne sada da pričaju i da donose odluke”, poručuje Delić kolegama iz Kriznog štaba.

On ističe da epidemiolozi moraju da istaknu jasan stav i da ne odstupaju od njega.

“Ovde se radi o krajnje ozbiljnoj bolesti koja donosi smrtne ishode, koja donosi teške posledice. To se ne može uporediti ni sa jednim drugim prioritetom. Ja stvarno ne znam šta je važnije od zdravlja. Odjednom zdravlje ima sekundarni ili tercijarni značaj”, primećuje Delić.

5 KOMENTARA

  1. Nemam obicaj da se nesto durim,ali,ne mogu da verujem,da se,usred korone odrzi koncert….Ljudi,jel to moguce????…a branite nama,obicnim smrtnicima,da dostojno ispratimo svoje pokojnike…mnogo sam ljuta…

  2. Drakonska kazna. Crvenoj jabuci zabraniti ulazak na nekoliko godina. Niko nema prava da se tako nonšalantno ponaša. Ni u svojoj zemlji ne drže koncerte.

  3. Neka nam netko ovo objasni… Koliko znam krizni stab je najavljivao zatvaranje juce idete po kafic ima pisete kazne sram vas bilo… A sta je ovo….

  4. Arena nije nečiji podrum, pa da se nadležni za sprovođenje sopstvenih mera iznenade. Ovakav koncert se ne organizuje krišom, ni za pola sata. Ukoliko je snimak verodostojan, očekujemo da neko ozbiljno odgovara za ovo, a ne da se sablažnjava.
    Ako tako ne bude, onda svi da pobacamo maske i da živimo normalno.

Comments are closed.