“Indijski soj koronavirusa može da odloži ukidanje mera”: Britanski ministar zdravlja upozorava na “novu opasnost”

1
Foto: Profimedia

(Beta-AP) –  Ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok rekao je danas je delta (indijski) soj koronavirusa, koji postaje sve dominantniji u zemlji, 40 odsto zarazniji od britanskog i da može da dovede u pitanje ukidanje restriktivnih mera koje je bilo planirano 21. jun.

On je rekao da ne isključuje mogućnost da će i dalje biti obavezno nošenje maski na javnim mestima i rad od kuće gde god je to moguće.

Optimizam da Velika Britanija može da izađe iz pandemije vakcinacijom većine građana poljuljan je poslednjih nedelja porastom broja zaraženih delta sojem, koji je indentifikovan kod više od 12.400 inficiranih.

U petak je zemlja zabeležila 6.238 novih slučajeva koronavirusa, najviše od kraja marta, dok je juče registrovano 5.765 novozaraženih.

Vlasti su danas saopštile da će od ponedeljka protiv koronavirusa moći da se vakcinišu i mlađi od 30 godina nadajući se da će to pomoći u suzbijanju ponovnog porasta zaraza.

1 KOMENTAR

  1. Zasto jos nije pocela vakcinacija trecom dozom Fajzera onima koji nemaju imunitet posle dve doze kineske vakcine? Proslo je cetiri meseca, u nekim zemljama daju posle tri meseca.

Comments are closed.