Indijski milijarder V.G. Sidarta, poznat kao „kralj kafe“ pronađen je mrtav na obali reke Netravati u Karnataki, 36 sati nakon što je nestao u ponedeljak. Njegovo telo pronašli su ribari u sredu ujutru nedaleko od mosta na kom je poslednji put viđen.

Policija je telo premestila u bolnicu, kako bi se uradila autopsija, prenosi „Volstrit žurnal„.

Sidarta se u ponedeljak popodne zaputio iz Bengalurua ka Saklešpuru, ali je u toku puta rekao vozaču da skrene ka Mangaluruu. Kada su bili u blizini mosta, izašao je iz auta i rekao vozaču da će prošetati. Više se nije vraćao.

Zabrinuti vozač zvao ga je više puta na telefon, ali kako se ovaj nije javljao na kraju je pozvao i policiju.

Obalska straža i mornarica ubrzo su se pridružile potrazi, ali uzaludno. Telo je pronađeno tek sutradan u 6:30 ujutru od strane lokalnih ribara.

Policijski psi osetili su njegov trag na mostu, što implicira da je milijarder izvršio samoubistvo, piše „Indija tudej„.

V.G. Sidarta osnovao je prvi lanac kafeterija. U Indiji postoji 1700 „Kafe Kofi Dej“ lokala, što je deset puta više od broja lokala „Starbaksa“.

Kompanija je izbacila u javnost kopiju pisma za koje se tvrdi da je Sidarta napisao. U pismu se on izvinjava i preuzima odgovornost za profitabilnost kompanije i probleme sa dugovima. Takođe se u pismu pominje pritisak koji je trpeo od strane investitora i poreskih vlasti.

Kako piše „Volstrit žurnal“ akcije „indijskog Starbaksa“ su pale za 20 odsto nakon njegovog nestanka. Sidarta, koji je posedovao više od 30 odsto kompanije, je 2018. vredeo oko 600 miliona dolara, prema proceni Liste bogatih Barkliz Hurun Indija, gde se našao na 231. mestu najbogatijih Indijaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.