Incident u Borovu Selu: Uzvikivali “ubij Srbina”, policija identifikovala izgrednike

1
Daniren / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što su položili venac podno spomen obeležja ubijenima u Borovu Selu grupa navijača je krećući se kroz selo uzvikivala “Ubij Srbina”  i slično. Prema informacijama iz policije radi se o pripadnicima Torcide koje je pratila policija. Ubrzo potom reagovala je i Opština Borovo koji su i objavili snimak na svojoj Facebook stranici. 

“Hrvatska policija u svakom slučaju, koji se tiče narušavanja javnog reda i mira, preduzima sve što je u svojoj nadležnosti i kazniti počinitelje”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas u Borovu Selu. 

Izvori iz policije su potvrdili da su izgrednici identifikovani i da se sprovodi kriminalističko istraživanje. 

Istim povodom oglasio se i vukovarski SDP koji navodi kako je za svaku osudu i kaznu takvo ponašanje i da je ono pokazatelj svega o čemu govore godinama, “Vukovar je podeljen grad, deca i mladi žive jedni pored drugih, a ne jedni s drugima i određeni politički predstavnici održavaju svoje postojanje na temelju ovakvih incidenata i sukoba”.

“Ono što je iz snimke vidljivo, a posebno je poražavajuće, jest činjenica da se iza mladića koji pjevaju pjesme u kojima pozivaju na ubijanje i mržnju, vozi policijski auto i ne reagira na to. Naše pitanje je do kad će ovakva i slična djela ostajati nesankcionirana bez obzira na to od pripadnika kojeg narod dolazila? Kad će se početi jasno i nedvosmisleno kažnjavati svako pozivanje na mržnju i ubijanje? Snimke koje smo vidjeli nisu samo za osudu, one su za kazneni progon i propitkivanje odgovornosti policije”, navode iz SDP-a.

1 KOMENTAR

  1. Sećamo se mi dobro Borova sela kada su ubijeni hrvatski specijalci. To se ne uklapa u njihov scenario jer je po njima trebalo da bude obrnuto. Ogrezli su u mržnji i treba da se vrate u Srednji vek a ne da budu deo EU.

Comments are closed.