Ovaj prikaz tiče se audio-vizuelnog susreta sa elektro duom Sixth June, koji se desio tokom upravo završenog Exita. U moru muzičkih svaštarenja i okupljenih svaštojeda, program Fusion bine umnogome je pružao utočište i zbeg za mnoge. U jednom takvom tabananju po tvrđavi u gotovo prajm tajmu svoj eterični nastup započeo je duo Sixth June.

Duo čine Lidija Andonov i Laslo Antal. Oboje žive i rade na relaciji Beograd–Berlin. Dovoljno za informaciju a možda i opterećujući podatak koji podstiče upuštanje u dublju analizu ovog postnovotalasnog sastava. Okupljeni su se očigledno bez predrasuda prepustili užitku.

Sixt June su upravo objavili singl „In Dreams“ koji su i promovisali tokom nastupa. Pesma „In Dreams“ je divna petominutna elektro simfonija. Njena gradacija krije se u svedenoj i uzbudljivoj Lidijinoj interpretaciji. Muzika grupe Sixth June pripada grupi bendova koja istražujući nasleđe iz prošlosti svoj izraz jasno pozicionira u ovom veku. Postpank nikada nije zvučao uzbudljivije nego danas. Zvuci sintisajzera i ritam mašina, melanholija i klaustrofobičnost melodije u potpuno drugačiji ambijent pretvara tekst pesme „In Dreams“ i articizam preslikan u video-rad.

Album ovog dua objaviće britanska izdavačka kuća The state51 Conspiracy i beogradski Mascom koji godinama nepogrešivo bira svoje buduće potpisnike.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.