Imunolog: Srbija na istom putu kao Hrvatska i Slovenija, samo kasnimo desetak dana…

1
Foto: Profimedia

Šef katedre za imunologiju medicinskog fakulteta Dušan Popadić ocenio je da je Srbija, u pogledu povećanja broja zaraženih, na istom putu kao i Slovenija i Hrvatska, ali da se sa te putanje može skrenuti ako se građani budu striktno pridržavali mera.

Iako su, prema njegovim rečima, te zemlje bliže kolektivnom imunitetu, smatra da nije pravi način da se on gradi tako stihijski, po cenu velikog broja zaraženih i preminulih.

Popadić je u gostujući na RTS upozorio da i u Srbiji, kao u Sloveniji i Hrvatskoj, poslednjih nedelju dana brzo skače broj zaraženih, a povećava se i popunjenost bolničkih kapaciteta.

Kaže da je to sličan scenario, ali da je u Srbiji pomeren za desetak dana unazad.

“Mi smo na tom istom putu, samo kasnimo desetak dana”, ukazao je Popadić, napominjući da ti brojevi neće dostići razmere kao u Sloveniji i Hrvatskoj.

1 KOMENTAR

  1. “…ali da se sa te putanje može skrenuti ako se građani budu striktno pridržavali mera.” Неопевана глупост ! А та “фаза” са кашњењем од десетак дана се догодила јер се људи у Србији тачно у том периоду нису стриктно приджавали мера ? Будалаштина ! Вирус је постао заразнији, људи су “зомбирани” информацојом да су заштићени у средини где се носи маска, што је катастрофална заблуда. Резултат имамо прилику да видимо ових дана.

Comments are closed.