IMMOFINANZ preuzima još jedan ritejl park u Italiji i proširuje tržišno liderstvo u Evropi

  0

  Austrijska kompanija IMMOFINANZ potvrđuje svoju vodeću ulogu najvećeg evropskog operatera ritejl parkova, kao deo strategije rasta. Broj STOP SHOP-ova biće povećan za oko 40% na 140 lokacija do 2024. godine na osnovu selektivnih akvizicija i novih otvaranja. Kompanija će se takođe fokusirati na tržište Italije, gde će do 2024. godine biti otvoreno deset novih STOP SHOP ritejl parkova. Kupovinom ritejl parka u italijanskom gradu Udine, IMMOFINANZ sada preuzima još jedan važan korak u razvoju italijanskog tržišta rasta.

  Nakon uspešnog ulaska na tržište u drugoj polovini 2021. godine, IMMOFINANZ je kupio još jedan visokokvalitetni ritejl park na severoistoku Italije od privatne investicione kompanije sa sedištem u Londonu. Ritejl park Terminal Nord u Udinama obuhvata prostor za iznajmljivanje od oko 33.000 kvadratnih metara sa ukupno 36 prodavnica, što ga čini najvećim ritejl parkom u STOP SHOP portfoliju. Očekivani godišnji prihod od zakupa iznosi oko 5,6 miliona evra.

  „Naši STOP SHOP-ovi su optimalna kombinacija lokalne ponude, prijatnog iskustva kupovine i životnog stila. Tokom pandemije virusa COVID-19 pokazali su se otpornim na krize i podjednako su popularni među zakupcima i potrošačima. Stoga je ovo pravo vreme da razvijamo tržište na ovoj ubedljivoj i uspešnoj platformi. Italijansko tržište, jedno od najvećih u Evropi, nudi veliki potencijal za to“, ističe Dietmar Reindl, član Izvršnog odbora IMMOFINANZ-a.

  Raznovrsna kombinacija zakupaca na više od 33.000 m²

  Budući STOP SHOP Udine je lako dostupan u regiji Friuli Venezia Giulia. Nalazi se na glavnom putu koji vodi ka centru Udina, a takođe je lako dostupan javnim prevozom. Lokacija obuhvata oko 300.000 ljudi na udaljenosti od 30 minuta vožnje.

  Ritejl park je otvoren 2008. godine i impresionira svojim širokim spektrom domaćih i internacionalnih zakupaca. Hipermarket Carrefour, koji čini 30% prostora za iznajmljivanje, glavni je zakupac iz prehrambenog sektora. Zakupci kao što su Decathlon ili Euronics takođe su se pokazali kao izuzetno popularni i privukli su skoro 1,6 miliona posetilaca od januara do oktobra 2021. godine. Među ostalim zakupcima su Burger King, Douglas i Takko, kao i italijanski brendovi Globo (moda) i Dondi Salotti (nameštaj).

  Zelene tehnologije kao ključni kriterijum

  IMMOFINANZ se fokusira na visoke standarde održivosti u izgradnji i radu svojih ritejl parkova. Kao ključni element svoje strategije neto nulte emisije, IMMOFINANZ pokreće sopstvenu proizvodnju obnovljive energije, na primer instaliranjem fotonaponskih sistema na krovovima STOP SHOP ritejl parkova i izgradnjom novih lokacija isključivo sa fotonaponskom opremom. U skladu sa ovom strategijom, ugradnja fotonaponskih sistema na krovu ritejl parka u Udinama je takođe moguća. Ovo će biti sprovedeno u kratkom roku. Druge aktivnosti kao što su proširenje stanica za punjenje ili upravljanje vodom i otpadom koje štedi resurse takođe će se sprovoditi na novoj lokaciji u skladu sa merama za celu grupu.