“Imao sam tu čast da od patrijarha primim Orden, moje najiskrenije saučešće…”

0
Novak Đoković, foto Profimedia

Posle pobede nad Aleksanderom Zverevom u Londonu (6:3, 7:6), novinari su zamolili najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića za komentar povodom vesti o smrti patrijarha Irineja u 91. godini.

Đoković je rekao da tužne vesti poput smrti patrijarha Irineja predstavljaju podsetnik na ono što je zapravo najvažnije u životu, prenosi N1.

“Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru, moje saučešće njegovoj porodici i svim pravoslavnim vernicima. Imao sam nekoliko susreta sa njim u poslednjih deset godina i imao sam tu čast da od njega primim Orden Svetog Save, jedno od priznanja koje meni najviše znači u životu”, rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta se nada da će čovečanstvo izvući pouke iz svega što ga je snašlo u ovoj godini.

“Nadam se da će ljudi iz čitave ove situacije sa koronom izaći mudriji, snažniji i pametniji”, rekao je Đoković.

“Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi – zateknem i sebe kako često ne živim po tim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad taj virus i čovek može za čas da izgubi život… Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno. Opet, saučešće svima”, zaključio je Đoković.

Najbolji teniser sveta se u polufinalu sastaje sa Dominikom Timom u subotu od 15.00.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500