“Imao sam kratak razgovor sa Novakovim stricem. Mi smo bratski narod, niko neće imati problem da dođe…”: Ambasador Crne Gore u Srbiji o novim tenzijama između dve zemlje

1
Foto: Printscreen Youtube

Prebrojavanje krvnih zrnaca nije inicirala vlast u Crnoj Gori, rekao je Tarzan Milošević, ambasador Crne Gore u Srbiji na TV Prva.

“Nisam na tu temu razgovarao, imao sa kratak razgovor sa stricem Novaka Đokovića, nije bila ta tema nego u kontekstu priprema turnira. Nemam nikakvih informacija da se neće dozvoliti Novaku Đokoviću da dođe u Crnu Goru”, odgovara ambasador na pitanje da li je istina da je srpskom teniseru zabranjeno da uđe u tu državu, preneo je B92.

“Crna Gora je građanska država, a popis stanovništva govori u prilog tome da se prebrojavamo nacionalno. Na popisu 1991. bilo je 9 posto Srba u Crnoj Gori, a do 2003. porastao je za 23 posto. Izvodim zaključak – promenilo se mišljenje i povećao se broj zbog tadašnje politike onih koji se izjašnjavaju kao Srbi”, navodi Milošević.

Na pitanje da li je to znači da se sa prebrojavanjem krvnih zrnaca – ko je Srbin, a ko Crnogorac, počelo u Crnoj Gori on odgovara potvrdno, ali objašnjava da to nije inicirala vlast Crne Gore.

“Preborajavanje Srba nije inicirao niko iz vlasti Crne Gore. Nemamo nijedan razlog da se nekome zabrani da se izjasni kako se oseća.”

Dodaje i da se on uvek izjašnjavao kao Crnogorac.

“Mislim da će se prvo nastaviti pregovpri između Mitropolije i Vlade Crne Gore”, ali dodaje i da je mogući problem nepoverenje koje postoji od strane Mitropolije u institucije Crne Gore.

Cilj je da dođe do pomirenja, smatra Milošević, i navodi da država nema nameru da ništa otima.

Kako dalje navodi, kada bi Crna Gora imala poteze usmerene protiv Srbije, on više ne bi bio ambasador.

“Kome je veći interes da budu stvorene granice sa Srbijom nego građanima Crne Gore”, navodi on.

Dodaje i da smatra da će se u narednih 10 dana sve rešiti.

“Mi smo bratski narod, niko neće imati problem da dođe”, kaže on.

1 KOMENTAR

Comments are closed.