“Imamo čarobnjaka iz Oza koji stoji sam pred hiljadu ekrana i govori neke fraze virtuelnim ljudima. Politička scena je dečije igralište, gomila nevaspitane, razmažene, dobrim delom agresivne dece…”

3
Foto: Nedeljnik

“Neoliberalni fašizam u SAD pravi jeziva socijalna raslojavanja i gomilu socijalnih problema, i kad se tome doda i nikada do kraja raščišćen problem rasa i crnačke manjine, onda eskalira nasilje u ovom pravcu čemu sada svedočimo”, ocenio je reditelj Kokan Mladenović u Novom danu na TV N1.

“Sa dolaskom Donalda Trampa na čelo SAD, ako ništa drugo, postalo je nama lakše jer smo shvatili da nemamo monopol na politčke idiote i da ta vrsta opasnog neobrazovanog agresivong prebogatog sveta postaje politička realnost svuda u svetu”, rekao je Mladenović.

“Ne verujem da će doći do ozbiljne ekskalacije u SAD, ali postoji ogromno socijalno nazadovoljstvo”, dodao je on.

Prema njegovoj oceni, kvalitetne političke elite usmeravaju u određenom pravcu, kad nema nekoga ko moze da preuzme liderstvo nad objektivnim nezadovljstvom, to eskalira u divljaštvo.

“Nigde više ne postoji srednja klasa, mora se naći novi oblik funkionisanja društva ili ćemo ponovo ući u radničke revolucije. Ja im se nadam, jer je prag poniženja koji radnici trpe i u Srbiji i svugde u svetu tako veliki da to mora da eksplodira, i u SAD se upravo to dešava”, naveo je Mladenović.

Kad nekvalitetna politička opozicija direktno snosi odgovornost za tu vrstu anarhije, kako kaže, da imamo ko da usmeri bes i da to dovode to prevrata, to bi bila kvalitetna pobuna, a ovako to vodi u anarhiju.

“Mi živimo u zemlji gde je sve jasno, imate čarobnjaka iz Oza koji stoji sam pred hiljadu ekrana i govori neke fraze virtuelnim ljudima. Moraju da postoje uslovi demokratije da bi moglo da dođe do ozbijnih izbora. Apsurdno je govoriti o izborima, to će biti grčevita borba da se sačuva malo slobodnih mesta u Srbiji i juriš SNS da kompletno Srbiju stavi pod svoju kontrolu”, istakao je reditelj.

Kokan Mladenović je, govoreći o našoj političkoj sceni, rekao da je ona “kindergarden”.

“To je dečije igralište, gomila nevaspitane, razmažene, dobrim delom agresivne dece, koja ni o čemu ne može da se dogovori. Da ima kvaliketne alternative narod bi se verovatno nekome i priklonio. Ali to prepucavanje, to sve zajedno ne znači ništa u toj grupi bez ikakvog kompasa”, rekao je on.

Mladenović je rekao da je veliki protivnik vlasti i ogromni nepoštovalac opozicije u Srbiji.

“Svi su mali. Ako hoćete da budete opozicija, morate da date jasnu alternativu. To mora da bude jasno ponuđeno, a ne – dajte vi nama vlast”, rekao je on.

Preostaje nam samo, ocenjuje reditelj, da čekamo neku novu podelu karata. Iskustvo 5. oktorba nas uči da smo napravili veliku grešku, navodi.

“Omogućili smo da se šljam devedesetih vrati na vlast. DS snosi ogromu odgovornost za to. Nigde ne vidite da je neko spreman da klekne i kaže – Izvini, Srbijo, uništili smo sve što smo mogli tokom demokratskih promena i krivi smo za to!”, dodao je Mladenović.

“Mi smo taoci vlasti koju čine lopovi, prevaranti i monstrumi iz devedesetih”, smatra Kokan Mladenović.

3 KOMENTARA

  1. Ja i samo ja, jedini ja sam normalan ,pametan, nacitan, intelektualac i poznavalac svega u svetu. Kakvom svetu izvinjavam se usvim svemirima i paralelnim univerzumima. Zamisli nisu se izvinili. Bezdusni lopovi svega, pa i naših života i vremena nisu se ni izvinili. Mislim šta reći na ovu konstataciju? Sve im je oprošteno ako se izvini. Malte to su naši. Nema veze koliko dece je umrlo zato što ” nije bilo” para, dok ( je banda iz udruženog zločinačkog poduhvata), je po stranim izveštajima iz Srbije izneto (pre AV) oko 50 milijardi dolara. U onda dodje taj fuj taletabis i napravi puteve, dovede fabrike, podigne bolnice, da gradjanima po 100e, subvencije u poljoprivredi, obnavlja škole. …. To vide obični ljudi i briga ih da li AV company lapa. Držeći se narodne :”On krade ali i narodu dade, pre njega su krali i ništa nisu dali već su satirali”.
    Što se tiče Trampa. Čovek je imao izvrsne ekonomske rezultate pre korone. Počeo je Ameriku ekonomski da diže. Ali avaj nisu bitni rezultati i pravci razvoja. Bitno je da si fensi i da si naš.
    Kao i u Srbiji kasta nedodirivih, krug dvojke Senjak Dedinje-LA NY silicon com, i prostacine primitivne koje ne smeju i ne umeju da vladaju. Šta stoka zna. Valjda kad je nama dobro i potaman onda MORA i SELJACINAMA biti super.
    Kokana drži se onog što ti je profesija:”Narani kučići i ne pričaj po dugmici.”

Comments are closed.