“Imam solidne šanse, verujem da ću ubedljivo pobediti u Teksasu, na Floridi…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik SAD Donald Tramp izrazio je uverenje danas, na izborni dan, da ima “vrlo solidne šanse da pobedi” na predsedničkim izborima u intervjuu za televiziju Foks njuz.

Republikanski predsednik, koji je prema anketama iza svog demokratskog rivala Džoa Bajdena, ocenio je da će “neverovatne mase” prisutne na njegovim predizbornim mitinzima da se ogledaju u brojnim glasovima za njega i njegov reizbor. 

“Ubedljivo ćemo pobediti u Teksasu, Floridi i Arizoni. Mislim da će rezultati biti vrlo dobri za nas u Severnoj Karolini”, rekao je Tramp u osvrtu na nekoliko saveznih država gde bi rezultati mogli da budu tesni, prenosi agencija Frans pres.

On je rekao da veruje i da će pobediti u Pensilvaniji, još jednoj ključnoj državi.

Rekao je da će osvojiti više od 306 elektorskih glasova koliko je osvojio 2016. godine. Da bi se osvojila Bela kuća predsednički kandidat treba da dobije najmanje 270 od 538 elektora, koji se dodeljuju na nivou država.

Tramp je rekao za Foks da će provesti današnji izborni dan telefonirajući ljudima koji su mu bili verni i da će otići u sedište svog izbornog štaba u državi Virdžiniji da se zahvali osoblju, prenosi AP.

On je odbacio zabrinutost nekih da bi mogao da proglasi pobedu pre zvanične objave rezultata po državama. Upitan kada će se proglasiti pobednikom on je rekao “samo kad bude pobede”, prenosi agencija AP.

Postojala je zabrinutost da bi Tramp mogao rano da proglasi pobedu, pre definitivnog prebrojavanja glasova. Ali on je rekao za Foks da nema razloga da se “igraju igre”, i da misli da ima “vrlo solidne šanse da pobedi”.

Rekao je da razume zašto radnje prave barikade pred svojim izlozima ali da smatra da je jako tužno što misle da to treba da rade. On predviđa da ukoliko bude nemira da će to biti u gradovima gde su na vlasti demokrate kao što su Čikago, Njujork, Portland u Oregonu i Oukland u Kaliforniji, kao i Baltimor i za to krivi “slabo vođstvo”.