(Beta) – Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je sve lidere opozicije da se sutra sastanu i razgovaraju o novoj strategiji opozicionog delovanja.

„Ovo je prvi put da sam uputio ovakvu inicijativu u ovih osam godina, jer sam do sada želeo da dam priliku svim drugim opozicionim liderima koji su izlazili sa svojim predlozima. Nadam se da će se odazvati ovom pozivu i saslušati moj predlog, onako kako sam i ja ukazao poverenje svim njihovim dosadašnjim predlozima“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On je rekao da je i sam učestvovao u nekim projektima, u čiji uspeh nije bio uveren, jer mu je jedinstvo opozicije bilo iznad svega.

„Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio“, izjavio je on.

Tadić je dodao i da je već nakon prethodnih izbora izjavio da jedna kolona nije realistično rešenje i da se pokazalo da taj projekat donosi više koristi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nego opoziciji.

„Zato predlažem strategiju za koju sam uveren da je najbolji i najbrži put za pobedu nad ovim režimom, jer je to strategija u kojoj bi konačno sve naše razlike počele da rade za nas, a ne protiv nas“, dodao je Tadić.

Sastanak je zakazan za sredu, 16. septembar, u podne u prostorijama SDS.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-452-od-10-septembra/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentara

 1. Душко
  15. septembra 2020. 15:19

  Опозиција већ има једну колону , то је УОС. Ако Ви господине Тадићу нисте успели да се улогујете у тај екстра флексибилни и супер атхезиони УОС, тешко да ћете нешто постићи тим скупом. Опозиција мора да раскринкава афере и крађе, нешто слично што ради Мариника Тепић, и још понеко. Погрешна је тактика непрестане анализе Вучића и тема у којима је Вучић на почетку, у средини и на крају. То што се нпр. Утисак недеље толико бави Вучићем, мислим да је стратешка грешка емисије. Треба се бавити свим видљивим аномалијама које су директне последице накарадне напредњачке политике. Вучић је после избора успео да склони, опробаним удбашким методама, Николу Јовановића-окосницу градске београдске опозиције и да расформира Савез за Србију, што је велики његов резултат. Као СзС није идеолошки кохерентан, па то не може тако и те глупе приче. А, блок око СНС је баш идеолошки кохерентан, па му не смета да јаше србију више од осам година, а бојим се да ће је јахати целу деценију пред нама

 2. ankica
  15. septembra 2020. 18:48

  Skloni se covece(Tadic) i ti tvoji nekadasnji pajtasi.Vi ste doveli do ovoga...

 3. nedeljko
  16. septembra 2020. 06:36

  Ako je Tadić pozvao ,to znači ništa.Mesto da ode i povuče se on kao nešto saziva.Taj čovek je najveće zlo što je Srbija imala.Svakom se izvinjavao u moje ime.Takav presednik je sve više voleo od Srbije.Nedeljko Gelić,Novi Sad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.