Dosad je uočeno više nelogičnosti i manipulacija brojevima koje se objavljuju i saopštavaju javnosti, u poređenju sa situacijom na terenu.

„Postoji obilje takvih primera“, naglašava za Nedeljnik epidemiolog dr Zoran Radovanović.

„Kolege kojima verujem su mi stavljale na raspolaganje svoje baze podataka. Pored toga, javljali su mi se gnevni doktori koji su tokom dežurstva popunjavali više potvrda o smrti od kovida-19 u svojoj ustanovi nego što je zvanično saopštavano za celu Srbiju. Uz to, imam nešto znanja i zdravog razuma“, napominje Radovanović.

Igor Smolić sa Instituta za fiziku pokazao je da je verovatnije da pogodite kartu izvučenu iz špila od 52 karte nego da raspodela umiranja u Srbiji tokom septembra zaista bude kako je zvanično saopštavano.

„Uz nekoliko drugih poznavalaca statistike, taj čovek je ukazao da bi četiri miliona puta morala da nas pogodi ovakva epidemija da bi se jednom ostvarila raspodela umiranja zabeležena u Srbiji tokom 35 dana juna i jula. To je neverovatnost kosmičkih razmera“, kaže dr Radovanović.

Ceo tekst o koronavirusu, brojkama, vakcinama i opasnostima od „tvindemije“ objavljen je u novom, rođendanskom Nedeljniku, na povećanom broju strana

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju knjigu o Paji Vuisiću i novi broj Njujork tajmsa na srpskom

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.