“Imam dovoljno iskustva, ovo nije trenutak za to”: Tadić o tome zašto se nije kandidovao za predsednika

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da se nije kandidovao za predsednika Srbije, jer je procenio da “nije još trenutak”.

“Imam dovoljno iskustva da mogu da procenim prave trenutke u politici i procenio sam da, što se tiče moje kandidature, to nije ovaj trenutak. Nakon ozbiljnih analiza, odlučili smo da se fokusiramo na parlamentarnu i beogradsku kampanju”, rekao je Tadić za list Nova.

On je istakao da je ključna strateška saradnja opozicije, ali da je jedan deo opozicije odbio iz “besmislenih razloga”.

“Mogli smo ili da se dogovorimo oko zajedničkog kandidata ili strateški da raspodelimo uloge više različitih kandidata”, objasnio je Tadić.

Kada je reč o gostovanju u emisiji Hit tvit na televiziji Pink, Tadić je rekao da nije imao pravo da odbije učešće jer se opozicija sve vreme bori za duel sa vlašću.

“Ovaj duel je prodor svakog milimetra istine do građana i bez takvih duela ne možemo pred građanima da suprotstavimo istinu lažima. Bar smo na nekoliko sati mogli pred gledaocima da ogolimo deo laži kojima im se ispira mozak već deset godina”, rekao je Tadić.

On je rekao da opozicja mora da koristi svaki prostor koji joj se nudi, jer su okolnosti u Srbiji takve da opozicija nema pravo na izgovor za “odustajanje od borbe na svim frontovima”.

“Cilj mi je bio da otvorim što više tema i ogolim što više laži. Mnoge teme nisu raspravljene do kraja, ali nadam se da će opozicija do kraja kampanje imati još ovakvih prilika”, zaključio je Tadić.