“Ima naznaka ko bi mogao da bude predsednički kandidat opozicije”

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da bi “svi koji zaista jesu” opozicija u Srbiji trebalo da imaju zajedničku listu i kandidata na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima.

Đilas je kazao da su razgovori na tu temu “vrlo intenzivni” prethodnih mesec dana i ocenio da se opozicija “polako” približava rešenju.

“Verujem da bi opozicija, svi oni koji to zaista jesu, trebalo da ima jednog zajedničkog kandidata, da bi SSP, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Narodna stranka trebalo da imaju jednu listu. Deo opozicije je već postigao neko jedinstvo, radimo na tome da se to proširi i optimista sam”, rekao je Đilas za kragujevački portal Glas Šumadije.

On je naveo da “ima naznaka” ko bi mogao da bude predsednički kandidat opozicije ali i dodao da “nemaju ime”.

“Tražimo čoveka koji nije stranački obojen a naći nekog ko je poznat u narodu, ko se nije bavio politikom i ko će da prođe pakao kroz koji mi prolazimo svakog dana, nije lako”, rekao je predsednik SSP.

Đilas je kazao da mu je žao što su Zajedno za Srbiju i pokret Ne davimo Beograd “izneli stav da da hoće da se odvoje” i dodao da su se Dveri “same diskvalifikovale” iz eventualnog zajedničkog nastupa opozicije zbog kako je rekao, “učešća u Vučićevom ćaskanju”.

Dodao je da bojkot izbora gde kako je naveo “oni biraju a mi sedimo kod kuće”, više nije opcija.

“Predsedništvo stranke će u dogovoru sa Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret i Narodnom strankom, doneti zajedničku odluku da li ćemo, i pored toga što ne postoje nikakvi uslovi, ići na izbore ili ćemo se opredeliti za aktivni bojkot”, naveo je Đilas.