Postoji jedan nestatistički podatak koji govori mnogo više od svake statistike, a koji pokazuje ko je i šta je Divac bio na terenu i van njega. U svakom klubu u kom je igrao, kada bi neki generalni menadžer gradio novi tim oko njega, dobio bi titulu menadžera godine u NBA ligi.

Da, veliki Džeri Vest nije bio menadžer godine nijednom tokom osamdesetih kada su Lejkersi osvojili pet titula sa Medžikom, Džabarom, Vortijem i ostalima, nego 1995. godine kada je u klubu kome su po nepisanom pravilu posle povlačenja dinastije predstojale godine tavorenja na dnu, oko Divca napravio tim koji je igrao polufinale konferencije.

Kada je Divac prešao u Šarlot u sezoni 1996/97, te godine je dži-em Hornetsa Bob Bas bio menadžer godine u NBA ligi. Dve godine kasnije Divac prelazi u Sakramento, kao i titula menadžera godine koju je dobio prvi čovek Sakramenta Džef Petri. Zato je Divac uvek bio veliki, jer su se oko njega stvarale velike stvari.

Zašto je baš Divac, i pre nekih drugih evropskih igrača, zaslužio ulazak u „Kuću slavnih“ i zašto se tamo ne pominje Srbija, čitajte u novom Nedeljniku.

NOVI NEDELJNIK NA KIOSCIMA JE OD ČETVRTKA 11. APRILA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

Komentar(1)

  1. IvicaT
    14. aprila 2019. 23:02

    Da,tačno ali Vlade Divac je zapravo i prvi evropski košarkaš koji je prešao u NBA i to odmah u legendarni klub,LA Lakers,on je na neki način probio led za evropske igrače.Raskošan talenat,stečeno iskustvo i medalje sa Partizanom i Jugoslavijom,Jerry West u LA ju i tim sa Magicom,AC Green om,Scott om,uzdigle su ga na zaista fantastičan nivo.Pravo lice je pokazao u Sakramentu,gde je on prenosio i iskustvo i energiju pa i znanje na mladje igrače,Webera,Turkoglua,Pollarda,Stojanovića...u kombinaciji sa timskim duhom dovelo do nečega što Kingsi nisu zabeležili u svojoj istoriji do tadaa čini mi se da nešto takvog neće ni ponoviti...mada,ne bih se baš kladio u to,jer Divac je opet u Kingsima...kao sportski direktor.Ukratko,pored Noleta,najbolji sportista Srbije svih vremena.Sve najbolje Vlade!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.