Ilon Mask nije znao u šta se upušta: I najava o dolasku električnih automobila u istočnu Evropu dovela je do rasprave “čiji je (naš) Tesla”

2
Profimedia

Tesla će po drugi put doći u Srbiju.

Ilon Mask najavio je da će njegov električni automobil biti dostupan i u istočnoj Evropi, ne preciziravši da li će u pitanju biti proizvodni pogon ili samo prodaja. To je sjajna vest, ali je njegova izjava izazvala reakcije.

Ako se pitate o čemu je reč, setite se koje pitanje može da pokrene žučnu raspravu i u idiličnoj regionalno-virtuelnoj atmosferi.

“Čiji je Tesla” – pogodili ste.

“Konačno, učinićemo Nikolu Teslu ponosnim time što ćemo njegov automobil prodavati i u zemljama njegovog porekla…”, napisao je između ostalog Mask.

Greška u koracima. Zemljama? Množina? Nisu koraci, nego nesportski faul.

Komentari ispod Maskove objave prikazuju koliko je tema Teslinog porekla važna za ljude iz Srbije i Hrvatske.

Među mnogobrojnim duhovitim komentarima, izdvojilo se objašnjenje da ako je Tesla Hrvat, onda su 18 rimskih imperatora Srbi.

Tesla je tokom posete Beogradu 1892. godine imao posebnu poruku za srpski narod:

“Svoju radost, koju ja ovoga trenutka osećam, ja ne umem da vam iskažem, ali se radujem što mogu ovom prilikom da pred vama, mila braćo, izrazim svagda svoje najmilije zadovoljstvo, da sam bio i da vazda ostajem samo Srbin i ništa više…”, pisao je Nedeljnik u velikom tekstu o Teslinom poreklu, pisanom na osnovu dokumenata iz Muzeja Nikole Tesle. 

2 KOMENTARA

  1. Kako srbin odjednom da bude hrvat. A sta cemo sa 200 hiljada proteranih srba. Za njih se Hrvatska bas i ne interesuje. Oni vole srbe selektivno , a u ovom slučaju , prisvajanjem jednog od najvećih srpskih sinova.

  2. Cim udari bubanj tacno se vidi kome goveda jos ricu u glavi…Moje …tvoje…samo moje…samo tvoje…Nicije…Strasno,…Ne umemo nicemu da se radujemo ako nesto nase nije najbolje, najvece, najvaznije..Kakvi kompleksi…Hrvati misle da su bolji…ahahhahPa cim su oni u sli u EU ona je pocela da se raspada…To ih bas prati…

Comments are closed.