“Ilija Ivić igra za Kosovo”: Prvi Srbin koji će obući dres najmlađe reprezentacije u Evropi

0
Foto: Profimedia

Mladi 17-godišnji fudbaler Ilija Ivić, koji je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor i to sa Fljamurtarijem, našao se na spisku reprezentacije Fudbalskog saveza Kosova za igrače mlađe od 19 godina.

Ivić je prihvatanjem poziva postao prvi igrač srpskog porekla koji će nastupiti za neku selekciju reprezentacije FS Kosova, najmlađe fudbalske reprezentacije u Evropi.

Mladi fudbaler rođen je u Prištini, a upućeni tvrde da je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi u svom uzrastu.

Igra na poziciji štopera.

Inače, selektor upravo te selekcije reprezentacije Fudbalskog saveza Kosova Ramiz Krasnići, nesuđena zvezda Partizana, rekao je ranije za Danas da drži Ivića na oku.

“Mene kao trenera, a ni Fudbalski savez, uopšte ne interesuje ko je koje nacije ili vere. On je jedan od većih talenata. Igra centralnog odbrambenog igrača. Ima izuzetnu visinu, veoma je inteligentan igrač i momak koji je na utakmicama pokazao da može da se računa na njega. Kao selektor reprezentacije do 19 godina gledao sam nekoliko utakmica i dečko mi se svideo kao igrač i kao karakter. Posle utakmice sam razgovarao sa njim, pohvalio sam ga i rekao sam mu da će ukoliko nastavi tako, biti jedan od potencijalnih kandidata za reprezentaciju ako želi, samo da malo smanji kilažu”, navodi Krasnići.

Izgleda da je smršao.