Ilić: “Mislim da je Tadić najbolji predsednički kandidat. Sačuvao je Kosovo. Ja ga jesam rušio, ali to je politička borba”

1
Printscreen/YouTube/Bez Cenzure - Zvanični kanal

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, kako je rekao, misli da je trenutno najbolji predsednički kandidat Boris Tadić.

„Jesam ga nekad rušio, ali to je politička borba. On je čovek koji bi mogao da napravi ujedinjenje, smiren je, ima veliko iskustvo“, ocenio je Ilić za Glas zapadne Srbije, a prenosi N1.

Dodao je da Vladi Srbije nikada nije pravio probleme, a da on, kao ministar u Vladi Vojislava Koštunice, nije imao nikakvih problema sa Tadićem.

“Takođe, sačuvao je Kosovo”, predočio je Ilić, navodeći da bi narednih dana trebalo da bude poznat format izlaska Nove Srbije na izbore na svim nivoima.

1 KOMENTAR

  1. Треба поштовати свачије мишљење, али су у овом случају аргументи “танки”. Прво и основно, он није човек који би могао да направи било какво уједињење, самом чињеницом да је у његово време, између осталог, извршена екстадиција неких чији се ликови цртају и поливају бојом на стамбеним зградама. Смиреност је позитивна особина, али сама по себи, не значи много, изузев, уколико би да се придружи “јога летачима”. Искуства можда има, али једино из периода вођења политике у свом мандату, што је било трагикомично и у коначном одбачено. Косово није сачувао, јер му није ни поверено да га чува. Косово не чува ниједан појединац. За Косово се пита народ и то се не може избећи. Ова фразеологија се често злоупотребљава како се у том случају ради о некаквим “чуварима” Косова, како у његовом, тако и у овом садашњем, што нема никакве везе са стварноћу, али је парола за народ. Уз све то, поменути је са својом марионетом на челу владе, довео земљу до ивице банкрота, а што је данас научна чињеница. Стога је покушај поллитичког “васкрса” оваквих ликова више повезан са неким билатералним договорима, око узајамне користи од тога (и вероватног поновног омогућавања “крадуцкања”) него резултат било какве озбиљне аргументације.

Comments are closed.