Igre prestola u Crnoj Gori: Ko će (ubrzo) kapitalizovati Cetinje?

0
(Beta/AP Photo/Risto Bozovic)

Premijer Krivokapić je odmah nakon ustoličenja na hitno sazvanom presu indirektno obznanio da više nema povjerenja u ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina i najavio da će nakon detaljnih analiza donijeti odluku te da „niko neće biti pošteđen bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti“.

Nije se dugo čekalo na reakciju građanskog pokreta URA i njenog lidera Dritana Abazovića koji je za TV Vijesti najavio da ta namjera ne bi prošla tek tako. „Ako želimo da imamo novog ministra unutrašnjih poslova, možemo, ali ćemo imati novog premijera, novu vladu i nove izbore“, zaprijetio je Abazović, negodujući što se otvara problem umjesto da vlast kapitalizuje „uspješnu policijsku akciju“…

***

Iako su predstavnici nove crnogorske vlasti generalno zadovoljni što se ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju, uprkos oprečnim najavama sa svih strana, okončalo bez težih posledica, Vlada se našla u vrlo ozbiljnoj krizi, a vicepremijer Dritan Abazović zapretio je novim izborima ili makar novom vladom – uključujući i premijera.

O tome čitajte u novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 16. septembra – specijalno za Nedeljnik iz Podgorice, piše Petar Komnenić.

Digitalno izdanje potražite na Nstore.rs već od srede uveče-