“Igra se kolo kod železničke stanice, ide se na koncerte. Igramo ‘ruski rulet’ sa životom…”

0

(Beta) – Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković ocenio je danas da postojeće mere borbe protiv kovida dugoročno neće dati rezultate i da bi morale biti pooštrene, a kada se prekine lanac zaražavanja trebalo bi pojačati kampanju za vakcinaciju.

On je za RTS rekao da apeli nemaju efekata, i ocenio da scene poput igranja kola ispred stare železničke stanice u Beogradu i koncerti koji su održani u medjuvremenu, “ne služe na čast” i “predstavljaju ruski rulet sa životom”.

“Svake mere su bolje nego da ih nema ali nisam siguran da će imati efekta, a vraćanje na staro bilo bi katastrofalno”, rekao je Janković.

On je rekao da je “bilo očigledno da su se na vapaj kliničara” njihove kolege iz kriznog štaba čvrsto postavile, ali da i dalje ima raznih izjava članova tog tela.

“Mi imamo izjave nekih političara koji nemaju veze sa medicinom pa onda mere zvuče kontradiktorno”, rekao je Janković i dodao da onda gradjani ne znaju kako da se ponašaju.

Janković je istakao da treba pojačati afirmativnu kampanju vakcinacije i da su u velikoj zabludi oni koji misle da će izbegavanjem vakcine izbeći kontakt sa virusom.