Igor Jurić: “Država i MUP znaju za desetine političara pedofila, mnogo više od mene…”

2
Fotografija: Igor Pavićević

Osnivač fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić rekao je da nadležni u Srbiji imaju informacije ne samo o jednom, nego o desetinama političara koji su pedofili.

“Ja izlazim i i govorim o ovim stvarima, imam još jedno dete. Svesno dovodim u opasnost svoj život i svoju porodicu. Država i sistem i MUP znaju mnogo više od mene, ne za jednog nego za desetine političara”, rekao je on za ateleviziju Prva.

On je dodao da radi sve da prikupi dokaze da svako ko zlostavlja decu bude u zatvoru i dodao da to važi i u slučaju političara koji je pedofil, prenosi B92.

“Igor Jurić će kad bude imao dokaze sve to dostaviti Tužilaštvu”, kazao je on.

Kako je rekao, želeo je da motiviše ljude i svedoke da izađu u javnost ako znaju ko je taj srpski političar.

Osnivač fondacije “Tijana Jurić” Igro Jurić rekao je da se nada da ima nadležni imaju dovoljno hrabrosti i volje da optuženi za otmicu devojčice Ninoslav Jovanović bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

On je za televiziju Prva rekao da mu je žao što nisu ranije stupile na snagu izmene u krivičnom zakoniku u vezi sa doživotnom kaznom zatvora za teška dela protiv dece.

“Nekoliko puta sam napomenuo da mi je žao što primenjivanje novog zakona nije počelo ranije, jer su se desila dva slučaja u tom periodu gde su mogle da se dogode kazne doživotnog zatvora”, rekao je on.

Prema rečima Jurića, sistem Amber alert bi mnogo pomogao u pronalaženju otete dece.

“U slučaju male Monike posle nekoliko sati od nestanka znalo se ko je osumnjičeni, moglo se to mnogo brže rešiti. Monika je pravi razlog da amber alert zaživi”, kazao je Jurić.

2 KOMENTARA

  1. Covek je doziveo zivotnu tragediju, ali je smogao snage da ucini nesto od sireg znacaja. I sada ga drzava primorava da radi posao za koji je ona jedino i najvise zaduzena. Poznato je da policija i tuzilastvo poseduju spisak dokazanih pedofila, ali iz neshvatljivih formalnih razloga drze u tajnosti. Kao i spisak “specijalista za mito i korupciju”, pa i on cami u prasnjavoj fijoci nadleznih. Onda im je za sve kriv “neki Juric”, umesto da bude odlikovan.

  2. ako bi bilo tačno kao što kaže jurić- da Država i sistem i MUP znaju mnogo više od mene, ne za jednog nego za desetine političara”,i da ćute,,to bi bio sigurno kraj ove vlasti.mislim da nije lagao -jer na njegovom licu, je bila velika bol, što zna i razmišlja da li da kaže.

Comments are closed.