I SZO potvrdila da je AstraZeneka vakicna bezbedna: “Ima ogromne koristi u sprečavanju smrtnih ishoda od korone…”

1
(Beta/AP Photo/Daniel Cole)

(Beta-AP) – Komitet stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za vakcine protiv koronavirusa saopštio je danas da je provera vakcine kompanije Astrazeneka pokazala da ona ima “ogroman potencijal” da spreči infekcije i da smanji broj smrtnih ishoda.

SZO je navela da “dostupni podaci ne ukazuju na bilo kakvo ukupno povećanje slučajeva zgrušavanja krvi” i da su prijavljene stope pojave krvnih ugrušaka posle vakcinacije protiv koronavirusa u skladu s očekivanim brojem takvih dijagnoza.

Navodi se da su veoma retki slučajevi pojave krvnih ugrušaka zabeleženi kod nekoliko ljudi koji su primili vakcinu Astrazeneke u Evropi i dodaje da “nije izvesno da su oni izazvani vakcinacijom”.

Slično savetu koji su ove nedelje objavile Evropska agencija za lekove i vlade širom Evrope, SZO navodi da zdravstveno osoblje i pacijenti treba pažljivo da prate sve potencijalne neželjene efekte vakcina i da ih prijavljuju.

Više evropskih zemalja je tokom prethodne dve nedelje suspendovalo upotrebu vakcine Astrazeneke nakon nekoliko smrtnih ishoda i pojave krvnih ugrušaka kod osoba koje su je primile.

1 KOMENTAR

  1. “SZO je navela da “dostupni podaci ne ukazuju na bilo kakvo ukupno povećanje slučajeva zgrušavanja krvi” i da su prijavljene stope pojave krvnih ugrušaka posle vakcinacije protiv koronavirusa u skladu s očekivanim brojem takvih dijagnoza.” Двоје здравствених радника у Данској је доказано добило крвне угрушке после вакцинације овом вакцином, од којих је један умро. Лицемерје СЗО на глобалном нивоу је наравно узроковано статистиком. Онај број који ће вас умрети, је незнатан према броју оних који ће бити заштићени. Остаје вам само да покушате да будете у броју оних који ће бити заштићени, а да не умрете, само није објашњено како ?

Comments are closed.