“I Srbija i Sirija bile su izložene međunarodnim pokušajima da im se podrije suverenitet”: Srdačan susret patrijarha Irineja i Bašara el Asada u Damasku

0
Profimedia

Sirijski predsednik Bašar el Asad primio je u Damasku patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, koji je izrazio uverenje da će Sirija uspeti da prevaziđe situaciju kroz koju prolazi i ponovo preuzme istorijsku ulogu države efikasne u uspostavljanju stabilnosti i širenju mira i ljubavi u regionu.

Kako je javila sirijska novinska agencija Sana, a preneo N1, Irinej je podvukao da odlučnost sirijskog naroda da ostane jedinstven, suočen sa terorizmom, čiji je očevidac bio tokom posete Damasku, ojačava takvo njegovo uverenje.

On je istakao da visoko ceni principijelan i jasan stav predsednika Asada u podršci Srbiji i Kosovu, navodi Sana.

Asad je izrazio zadovoljstvo zbog humanitarnih stavova patrijarha Irineja da promoviše vrednosti ljubavi i odbacuje ekstremizam.

Asad je podvukao da su Sirija i Srbija bile izložene pokušaju međunarodnog mešanja da im se podrije suverenitet i socijalni sistem i da odlučnost naroda dveju zemalja u suočavanju sa takvim pokušajima, predstavlja solidnu osnovu za jačanje dijaloga i saradnje, što stvara osnovu za dugoročne odnose u interesu oba naroda.