Nekadašnja manekenka i slavna glumica Mila Jovović oglasila se po pitanju zabrana abortusa koji je podelio Ameriku, rekavši da je i sama prošla kroz pobačaj.

Mila kaže da nije imala teže razdoblje u životu nego kada je upala u depresiju posle abortusa, na koji nije otišla dobrovoljno, već iz medicinskih razloga. To se dogodilo kada je snimala film u Istočnoj Evropi i bila trudna četiri i po meseca. Ona kaže da joj je rečeno da će biti budna tokom cele procedure. „Bilo je to jedno od najstrašnijih iskustava kroz koje sam prošla.“

Ova 43-godišnjakinja u emotivnoj je objavi na Instagramu progovorila o jednom od najtežih razdoblja u životu i time poslala snažnu poruku, a sve kako bi upozorila na opasnosti postroživanja zakona o pobačaju.

„Ne volim da se bavim politikom i činim to tek onda kada je potrebno. Ovo je jedan od tih trenutaka. Bilo je to jedno od najstrašnijih iskustava kroz koje sam ikada prošla. Kada pomislim na činjenicu da žene mogu da se suoče s pobačajima u još gorem stanju nego što sam to ja učinila, a sve zbog novih zakona, želudac mi se okreće. Povukla sam se u jednu od najgorih depresija u svom životu i morala sam jako naporno da se borim da bih pronašla izlaz iz svega. Napravila sam pauzu u karijeri. Mesecima sam sebe izolovala i trudila se da ostanem snažna za svoje dvoje dece. Počela sam da se bavim baštovanstvom, da jedem zdravije i svakodnevno da odlazim u teretanu jer nisam želela da završim na antidepresivima“, napisala je Mila.

https://www.instagram.com/p/Bxc8jFGA7GU/

„Hvala Bogu da sam uspela da pronađem izlaz iz tog ličnog pakla bez okretanja lekovima, ali sećanje na ono kroz što sam prošla i šta sam izgubila, biće sa mnom do kraja mog života. Pobačaj je prava noćna mora. Nijedna žena ne želi da prođe kroz to. Ali moramo da se borimo da bismo obezbedili da naša prava budu sačuvana. Nikada nisam htela da pričam o ovom iskustvu, ali u ovom slučaju ne mogu da ćutim“, ispričala je.

Novi zakon, koji je nedavno potpisao Brajan Kemp, guverner američke savezne države Džordžije, zabranjuje abortus posle šestog meseca trudnoće. Džordžija je tako postala šesta američka država, uz Ohajo, Misisipi, Kentaki, Ajovu i Severnu Dakotu, koja je uvela ovaj zakon.

Komentar(1)

  1. Neko
    23. maja 2019. 10:04

    Mislite posle 6te nedelje? ;) posle sestog meseca ko ce abortirati dete?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.