I sa negativnim testom u karantin: U Republici Srpskoj to važi za sve, pa i za poslovne ljude…

0
Foto: Profimedia

Republički štab za vanredne situacije još nije predvideo mogućnost da putnici u Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku mogu da uđu uz potvrdu ovlašćene laboratorije o negativnom testu na koronavirus, već će, bez obzira da li imaju negativan test na virus, morati da idu u kućnu izolaciju 14 dana.

Iz Inspektorata RS su za portal Srpskainfo naveli da tako ljudi koji iz Republike Srpske, na primer, odu na poslovni sastanak u susednu zemlju, poput Srbije, pa se za te potrebe testiraju na virus korona, po povratku kući na granici će biti upućeni u kućnu izolaciju na 14 dana, a taj test se ne uzima u obzir.

Još je navedeno da će i stranci kojima će ove sedmice biti dozvoljen ulazak u BiH, odnosno RS, radi neodložnih poslovnih obaveza uz negativan test na koronu, takođe na granici dobijati rešenje o kućnoj izolaciji.

Za vreme svog boravka u RS, oni će moći da se kreću samo od prijavljenog mesta boravka do prijavljenog mesta rada, a ostalo kretanje neće biti dozvoljeno.

Međutim, oni tu izolaciju mogu da prekinu i pre isteka 14 dana, ako ranije završe poslovne obaveze i napuštaju RS i BiH. Po povratku u njihovu zemlju, na njih se primjenjuju pravila te zemlje za prelazak granice i ulazak u zemlju.

(Beta)