“I mene su zvali da budem član masona, ali nisam hteo. Kod nas imaju auru mistike…”: Predsednik Hrvatske Milanović o “slučaju tužioca masona”

1
BETAPHOTO/HINA/POOL/Damir SENCAR/MO

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak je konstatovao da bi u Kancelariji predsednika moglo biti manje savetnika u odnosu na prethodni sastav jer bi neki savetnici mogli da budu zaduženi za više područja.

On je tom prilikom komentarisao i slučaj članstva Glavnog državnog tužioca Dražena Jelenića u masonima. Predsednik je rekao da je ta organizacija i njega pozvala da bude njihov član, ali da im se nije pridružio, prenosi Jutarnji list.

“Prema masonima su vladale predrasude. U zapadnim su državama jedno, ali kod nas imaju auru mistike. Ako radite nešto u domenu represije, nepotrebno dovodite u pitanje svoju nepristranost. Ko god se odluči uključiti u takvo društvo, treba da se informiše o zakonu. Ne radi se samo o glavnom državnom tužiocu, nego o svim državnim tužiocima i advokatima, njihovim zamenicima, tu se radi o ljudima koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabavki…”, rekao je Milanović.

“Zvali su me u masone, ali ja nisam hteo da se pridružim, upravo zbog ovakvih stvari. Mnogi hrvatski velikani bili su slobodni zidari. U tom su se udruženju okupljali moćni ljudi. U Americi su praktično javna organizacija”, rekao je Milanović i dodao da on nije nadležan za odlučivanje o Jelenićevoj sudbini te da će to raditi oni koji su nadležni.

“Moja poruka Jeleniću, svim državnim tužiocima, onima koji po zakonu ne smeju biti članovi stranaka, onima koji možda nisu dužnosnici, ali imaju uticaje u državi koji se tiču novca, da jako pripaze na to”, rekao je Milanović.

1 KOMENTAR

  1. Raspad,inace vazi.da si odbio kontrolu nad sobom pa krnula bi ga nemacka i zapad generalno ako ne bi prodao sebe,poput vucica ako ne postanes skidamo svi kapu.

Comments are closed.