I Đoković se oprostio od mitropolita Amfilohija: “Imao sam čast da provedem vreme sa njim, pokazao je kako se čuva kulturno nasleđe…”

1
Foto: Profimedia

Od mitropolita Amfilohija oprostio se i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je nakon poraza na turniru u Beču govorio o teškom danu za Srpsku pravoslavnu crkvu.

“Jako tužan dan za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vreme provedem pored njega i osetim tu neverovatnu energiju koju je on posedova. Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sećamo njega i da ga sa osmehom pominjemu i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme. On je bio odvažan kada su se dešavale te stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština”, rekao je Đoković na konferenciji.

Objasnio je da mu nije bilo do tenisa.

“I nije mi se igralo, ali nije toliko da zbog toga ne mogu da igram. Generalno mi se nije igralo, samo sam došao da odradim ono zbog čega sam ovde došao. Vraćam se sada u Srbiju da budem sa porodicom i da se što bolje spremim za London”, zaključio je Đoković.

1 KOMENTAR

  1. Pa za Amfilohija sta da kazem?
    ceo slucaj mi dodje kao potvrda paranoicnih slojeva moga bica daje danas, nekog ko ti smeta, lako upokojiti; bio on zdrav, izlecivo bolstan ili neizlecivo.
    To sto je Novak izgubio protiv Sonega je samo da imamo na umu da danas nije lako ni u kom sportu dominirati.
    Ako je Novak tuzan i ja sam s njim. Ako mu je sve ispalo podnosljivo – meni na olaksanje.
    Da je zdrav svojoj zeni i deci, a ostalo po redu.

Comments are closed.