I danas vakcinacija u Beogradu i Nišu za ceo region

0
BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

(Beta) – Vakcinacija gradjana iz celog regiona biće danas nastavljena u Beogradu i Nišu, a obezbedjeno je 10.000 vakcina Astrazeneka.

Kako je juče najavio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, na spisku za besplatnu vakcinaciju u Beogradu i Nišu ovog vikenda je 7.500 privrednika iz regiona.

Najveći broj prijavljenih je iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore, rekao je Čadež koji je juče posetio BelEkspo centar u Beogradu gde su vakcinisani gradjani Srbije i regiona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je da je juče na Beogradskom sajmu vakcinisano ukupno 6.446 gradjana, stranih i državljana Srbije.

“Vakcinu Astrazeneka primilo je 5.299 osoba od kojih su većina stranci”, rekao je Vesić za agenciju Beta, navodeći da je revakcinisano 1.147 osoba.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović pozvao je državljane susednih zemalja koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Svi zainteresovani gradjani mogu da se prijave za imunizaciju protiv kovida 19 pozivanjem broja 0800 222 334, ali i preko portala e-Uprave.